сряда, 27 юли 2011 г.

Пръчици вълшебни!



     Това са моите най-любими соленки, които съм хапвала някога. Рецептата е отново от семейният архив. Толкова са атрактивни и вкусни, че колкото пъти съм ги поднасяла винаги изчезват моментално.
    Тази публикация ще е малко кратичка, така мисля, но като се познавам може и да се разприказвам, че нещо ми се отваря думата посред нощ!
    Рецептата е специалитет на моята майка, която ги прави уникални, още не съм се научила да ги правя като нея, но за всичко си има време!




    Малко се разпрострях в публикациите, тази трябваше да я напиша преди доста дни, но нещо времето не ми стига напоследък, а и излизат някакви други рецепти за публикуване, които не чакат отлагане, но както и да е...
    Тези соленки направих пак за рожденият ден, та за това казвам, че трябваше да пиша за тях отдавна, /не трябва така забравям си мислите/.
    Отварям бележника, който е една дебела синя тетрадка с рецепти, които съм правила и такива, които още не съм, но и за тях има време, но по-важното е, че записвам всичко интересно, което видя и тези, които мама ми диктува по телефона, та така и тази, бях решила да ги направя задължително макар и за първи път мисля, че се получиха с малки забележки, които само аз си знам.
    
    Пръчици вълшебни!

     Продукти:
   
    200 гр. настъргано сирене
    200 гр. настърган кашкавал
    250 гр. маргарин
    1 ч.ч. кисело мляко
    1 ч.л. сода бикарбонат
    брашното е около 700-800 гр. или колкото поеме
    яйце за намазване


    Ако имах звездички за трудност на рецептите тази щеше да има само една, много е лесно.
    Първо си приготвяме две, три големи тави покрити с хартия за печене.
    От всички продукти се замесва хубаво меко тесто.
    Разделяме на осем топки.
    В това време си включваме фурната на 170-180 градуса.
    Сега трябва да сме много експедитивни.
    Разточваме с дебелина около 0,5 см или приблизително толкова, но не много тънко, защото стават твърди.
    Режете на форми каквито искате, аз обичам дългите соленки, режат се с онези къдреви ножчета от едно време, които съм сигурна, че има във всяка къща.
    Така, разточваме, режем, мажем с яйцето още на масата и във фурната, печем около 15 минути или докато се зачервят. 




    Това са моите любими соленки, надявам се предложението ми да ви хареса!
   И не на последно място искам да благодаря на Мони и нейният Kochzauber, за честта да ме представи на своите читатели и да сподели тази награда! Много благодаря!   






           Хрускайте и да ви е вкусно!
    
                     

    

8 коментара:

  1. Павлинка, тези пръчици са наистина вълшебни!:-))) Изглеждат много вкусни и хрупкави.
    Относно бележника с рецепти: аз имам три такива вкъщи: от баба, от мама и моят. Толкова си ги обичам и си ги пазя като съкровище, защото си е такова. Но вече има толкова рецепти, иска ти се да направиш всички, а както казваш, времето понякога е срещу нас. Но нищо, с търпение, желание и амбиция и най-вече позитивизъм всичко се постига.:-)))
    Желая ти от сърце красивото ти блогче да се разраства, да печели все по-голяма популярност, да се радваш на вниманието на много читатели и разбира се - не спирай да ни изненадваш с вкусните си предложения.:-)))
    Най-сърдечни и усмихнати поздрави от мен с пожелания за прекрасни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотни пръчици и уютно местенце. Благодарение на Мони, вече зная за твоя блог и ще те навестявам:)
    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Мони, отново много ме хвалиш, благодаря ти, чест е за мен, така човек наистина се мотивира да бъде по добър! Желая ти невероятен ден!

    Траяна, поздрав и и от мен, тъкмо бях при теб и ти ми пишеш, аз също благодаря многократно на Мони за думите и наградата! До скоро хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Наистина вълшебна рецепта :) Трябва да се пробва! Честита награда! Все така да твориш кулинарни изкушения с много усмивка и вдъхновение :)Хубав ден от мен!

    ОтговорИзтриване
  5. Заповядай при мен да се почерпиш с една награда :) Слънчеви и усмихнати почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  6. Лесна рецепта отива в папка любими :)

    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  7. Тъкмо ги направих - станаха чудесни. Направих ги мааалко по-пухкави и вместо маргарин сложих олио. Пак се получиха чудесно! Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, много се радвам, това е една от най-старите ми публикации, като гледам снимките трябва да ги подновя, не съм пробвала с олио, но най-вероятно стават хубави, обичам тесто с олио. Дано си ги направила малко по-дебели от тези на снимката, това ми е първият опит и направо са плачевни! Поздрави от мен!

      Изтриване