По някаква ирония ако погледнете предната рецепта също е хляб с домати, но по-летен вариант. Днес сме на ароматна вълна с вкусни сушени домати и хубав зехтин. В случаите на импровизация, въпроса е, как да украсиш един обикновен бял хляб, могат да се направят чудеса само като отварите шкафа с подправки, комбинирате най-любимите си и се получава аромат, от който не можеш да се откажеш.
Този хляб направих за Никулден и много се хареса, постен е, ако искате на Бъдни вечер да не сте толкова традиционни е великолепен вариант.
Това е и една от солените изненади на Billa, много съм им благодарна за тези продукти. Подаръка даден от сърце, поражда страхотни идеи.
Ароматен хляб със сушени домати!
Продукти:
1 ч.ч.=250 мл
За два хляба:
3 ч.ч. брашно+1/2 ч.ч. за доумесване ако е нужно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
250 мл топла вода
1 с.л. зехтин
4-5 сушени домата, ситно нарязани
1 скилидка чесън, пресована
1 с.л. мащерка
1 с.л. чубрица
магданоз, около две шепи, ситно нарязан
сол и черен пипер
2 с.л. зехтин от сушените домати
До скоро! П.
Следва: Малко "лирично" отклонение!
Този хляб направих за Никулден и много се хареса, постен е, ако искате на Бъдни вечер да не сте толкова традиционни е великолепен вариант.
Това е и една от солените изненади на Billa, много съм им благодарна за тези продукти. Подаръка даден от сърце, поражда страхотни идеи.
Ароматен хляб със сушени домати!
Продукти:
1 ч.ч.=250 мл
За два хляба:
3 ч.ч. брашно+1/2 ч.ч. за доумесване ако е нужно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
250 мл топла вода
1 с.л. зехтин
4-5 сушени домата, ситно нарязани
1 скилидка чесън, пресована
1 с.л. мащерка
1 с.л. чубрица
магданоз, около две шепи, ситно нарязан
сол и черен пипер
2 с.л. зехтин от сушените домати
- Подгответе две форми за хляб, 18/9 см, намаслени и покрити с хартия за печене.
- Пресейте брашното, прибавете маята, захарта и солта и разбъркайте за да се смесят добре.
- Направете кладенче, сложете водата и зехтина. Замесете меко, нелепнещо тесто.
- Оставете тестото да втаса около 1 1/2 часа.
- Смесете всички продукти за плънката и оставете настрана, докато втаса тестото.
- След като тестото втаса, разделете го на две равни части.
- Не добавяйте повече брашно, намазнете ръцете леко със зехтин.
- Намажете леко със зехтин и плота, на който ще работите.
- Разточете или разстелете с ръце всяка част на правоъгълник с приблизителна големина 30/40 см.
- Поставете от плънката и разнесете хубаво, навийте на руло.
- Разрежете всяко руло по дължина и преплетете двете части, така че отрязаната част да е отгоре. Подвийте краищата и поставете във формите.
- Оставете хлебчетата да втасат още 30 минути.
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- Печете около 45-50 минути, до суха клечка.
- Оставете да изстинат напълно преди сервиране.
До скоро! П.
Следва: Малко "лирично" отклонение!
Страхотен хляб и невероятен блог! Поздравления! Много са хубави снимките, очите ми останаха в тях. Ще се радвам да посетиш и моя блог http://cooks-and-bakes.com
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти! Радвам се, че си тук и се надявам да ти е харесало истински! Поздрави от мен!
Изтриване