събота, 22 юни 2013 г.

Година: втора!

    Добро утро!
    Каня всички на празнична закуска! В приказки, сладкиши, пътешествия взе, че мина още една година. Тази година няма да има торта, не че миналата имаше, но поне бяха кексчета и понеже е почивен ден, закуската с любимите хора е задължителна, а това сте всички вие, които всеки път отделяте от времето си за да прочете или просто да разгледате, да ми кажете мила дума и да ме зарадвате. 

 
    Избрах точно тези палачинки с карамелизирани банани съвсем тематично, миналата година кексчетата и те бяха с банани, а първата рецепта, която публикувах в блога е палачинки, така че обединих два мои много любими вкуса и ги споделям с вас. Всичкото това готвене и писане така увлича и те кара да се чувстваш доста уверен с времето, в началото не знаех дали всичко това ще ми хареса, дали мен някой ще хареса, но за  две години научих много, продължавам да срещам добри приятели и да правя всичко това с удоволствие.


    Това са официално любимите ми американски палачинки и са най-хубавите, които съм правила и най-вкусните. Рецептата е превъзходна, лесна е, удвоих продуктите за по-голямо количество, с две думи хайде на закуската...


    Палачинки с карамелизирани банани!

     Продукти:
       идея Cake Student

    За палачинките:
    3 ч.ч. брашно
    2 ч.л. бакпулвер
    1/2 ч.л. сода бикарбонат
    2 яйца
    1 ч.ч. кисело мляко
    1 1/2 ч.ч. прясно мляко
    щипка сол

    Пресяваме брашното, бакпулвера, содата и солта заедно и смесваме добре.
    Разбиваме яйцата и двата вида мляко.
    Внимателно смесваме двете смеси. Сместа е доста гъста.
    Загрейте силно котлона и леко намаслете тиган с незалепващо покритие.
    Големината на палачинките е според черпака, моят е голям и слагах по половин.
    Обръщайте палачинката, когато видите малки балончета.


    За карамелизираните банани:
    3 банана
    1/2 ч.ч. захар
    1/2 ч.ч. краве масло
    1/2 ч.ч. вода
    ванилия

    Загряваме в тиган маслото, добавяме захарта и водата, оставяме да поври 2-3 минути добавяме бананите и ванилията.
    Заливаме с горещият сос палачинките и сервираме.


    Е, мили мои приятно ми беше да споделя този ден с вас и закуската си! Поздрави от мен...