Утре е събота и е почивен ден за някой от вас, та си викам "я, вземи напиши на хората тази рецептичка та виж може да им помогнеш в избора на закуска".
Темата за палачинките както знаете за мен е много интересна, наистина съм събрала много видове, само трябва време да ги осъществя и разбира се да ви ги представя, а този път са наред царевичните. Доста отдавна имам в наличност два килограма царевично брашно и не съм го оползотворила, но съм си харесала няколко различни рецепти и в най-скоро време мога да обявя дни на царевичното брашно!
Както винаги и тези много ми харесаха, лесно се правят, ухаят много хубаво и не са много калорични /евентуално/, разрових доста рецепти нито една не ми вдъхна истинско доверие и разбира се селектирах и събрах това, което ми хареса и все пак се получиха едни много хубави пухкави палачинки.
Царевични палачинки!
Продукти:
За 10-12 палачинки
1 1/2 ч.ч. царевично брашно
1 1/2 ч.ч. бяло брашно
1 ч.л. бакпулвер
350-400 мл. рядък айран
3 големи яйца
щипка сол и захар
масло за тигана
Пресяваме двата вида брашно заедно с бакпулвера в дълбока купа, правим си кладенче и добавяме яйцата, айрана и захарта. Трябва да се получи не много рядка смес, при необходимост се добавя или течност ако е гъсто или брашно ако е рядко.
Загряваме тигана, мажем с масло и сипваме черпак тесто, пържим ароматни чудни палачинки.
Надявам се да не съм досадила с моите палачинки, но аз наистина ги обожавам и обичам да ги правя.
Желая ви невероятен уикенд!
Добър апетит! ....очаквайте продължение!
Павлинке, чудесни палачинки! Не съм правила нищо до сега с царевично брашно, освен да добавям по малко, когато меся хляб. Много ми напомнят на родопските катми, защото и те се правят с кисело мляко. Ще имам напредвид да ги опитам и аз. Обаче онова сладко ми взе погледа, че да питам: от какво е, ти ли си го правила? Страхотен цвят и гъстота!
ОтговорИзтриванеЖани, опитай да направиш нещо с царевично брашно, много е вкусно, а това сладко е от сини сливи и е направено от мен и Dr. Oetker, става уникално вкусно. Поздрави!
ОтговорИзтриванеНикак даже не си досадила,напротив,прекрасни са!
ОтговорИзтриванеА снимките-леле,ще изям монитора,Павлинка,толкова са изразителни!
Ще опитам и аз някой път да сложа и малко царевично да видим как ще е.
Сърдечен поздрав и усмихната неделя!
Не съм правила палачинки с царевично брашно, но твоите ми харесаха. Мисля, че ще се съчетаят чудесно със солен пълнеж. Благодаря за рецептата! Поздрави и хубави почивни дни1
ОтговорИзтриванестрахотно изглеждат палачинките а и с това сиренце и сладко ммммм
ОтговорИзтриванезаповядай при мен за една награда http://kitchen-miriams28.blogspot.com/2011/11/blog-post.html
лека вечер
Току-що написах под рецептата ти за хлебчето, че не съм използвала царевично брашно досега. Толкова апетитни изглеждат палачинките ти, че задължително трябва да променя нещата. Снимките ти са прекрасни, Павлинче!:-))
ОтговорИзтриванеПрегръдки, мила и хубави почивни дни!