събота, 29 октомври 2011 г.

Царевични палачинки!

     Утре е събота и е почивен ден за някой от вас, та си викам "я, вземи напиши на хората тази рецептичка та виж може да им помогнеш в избора на закуска".
    Темата за палачинките както знаете за мен е много интересна, наистина съм събрала много видове, само трябва време да ги осъществя и разбира се да ви ги представя, а този път са наред царевичните. Доста отдавна имам в наличност два килограма царевично брашно и не съм го оползотворила, но съм си харесала няколко различни рецепти и в най-скоро време мога да обявя дни на царевичното брашно!




    Както винаги и тези много ми харесаха, лесно се правят, ухаят много хубаво и не са много калорични /евентуално/, разрових доста рецепти нито една не ми вдъхна истинско доверие и разбира се селектирах и събрах това, което ми хареса и все пак се получиха едни много хубави пухкави палачинки.




    Царевични палачинки!


     Продукти:


    За 10-12 палачинки
    1 1/2 ч.ч. царевично брашно
    1 1/2 ч.ч. бяло брашно
    1 ч.л. бакпулвер
    350-400 мл. рядък айран
    3 големи яйца
    щипка сол и захар
    масло за тигана




    Пресяваме двата вида брашно заедно с бакпулвера в дълбока купа, правим си кладенче и добавяме яйцата, айрана и захарта. Трябва да се получи не много рядка смес, при необходимост се добавя или течност ако е гъсто или брашно ако е рядко.




    Загряваме тигана, мажем с масло и сипваме черпак тесто, пържим ароматни чудни палачинки.




    Надявам се да не съм досадила с моите палачинки, но аз наистина ги обожавам и обичам да ги правя. 
    Желая ви невероятен уикенд!
    Добър апетит!         ....очаквайте продължение! 


    
    

    

6 коментара:

  1. Павлинке, чудесни палачинки! Не съм правила нищо до сега с царевично брашно, освен да добавям по малко, когато меся хляб. Много ми напомнят на родопските катми, защото и те се правят с кисело мляко. Ще имам напредвид да ги опитам и аз. Обаче онова сладко ми взе погледа, че да питам: от какво е, ти ли си го правила? Страхотен цвят и гъстота!

    ОтговорИзтриване
  2. Жани, опитай да направиш нещо с царевично брашно, много е вкусно, а това сладко е от сини сливи и е направено от мен и Dr. Oetker, става уникално вкусно. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Никак даже не си досадила,напротив,прекрасни са!
    А снимките-леле,ще изям монитора,Павлинка,толкова са изразителни!

    Ще опитам и аз някой път да сложа и малко царевично да видим как ще е.

    Сърдечен поздрав и усмихната неделя!

    ОтговорИзтриване
  4. Не съм правила палачинки с царевично брашно, но твоите ми харесаха. Мисля, че ще се съчетаят чудесно със солен пълнеж. Благодаря за рецептата! Поздрави и хубави почивни дни1

    ОтговорИзтриване
  5. страхотно изглеждат палачинките а и с това сиренце и сладко ммммм
    заповядай при мен за една награда http://kitchen-miriams28.blogspot.com/2011/11/blog-post.html
    лека вечер

    ОтговорИзтриване
  6. Току-що написах под рецептата ти за хлебчето, че не съм използвала царевично брашно досега. Толкова апетитни изглеждат палачинките ти, че задължително трябва да променя нещата. Снимките ти са прекрасни, Павлинче!:-))
    Прегръдки, мила и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване