Сутрин е!
Великолепно ухание!
На прясно изпечена баница!
Спомням си как моята мила баба правеше баница, с домашно точени кори и домашни яйца, не беше много бухнала, но страшно вкусна.
За тази рецепта съм изключително благодарна на една жена, тя е майка на моята мила приятелка и колежка, която все още не познавам лично, но за всичко си има време!
Всички уж добри рецепти, които съм пробвала не бяха достатъчно добри, винаги имаше нещо, което не ми харесва, ту е много мазна, ту суха и разни такива.
В момента, в който направих тази баница забравих всички други видове, наистина е така!
1 пакет фини кори
4 големи яйца
1 голямо кисело мляко
1/2ч.ч. олио
1 ч.л. сода бикарбонат
сирене /колкото обичате/
Загрейте фурната на 180 градуса.Намажете тавичка с малко олио.
Разбъркайте содата с киселото мляко, прибавете към разбитите яйца и накрая е олиото.Получава се доста голяма смес, но не се стряскайте ще ви трябва.
Натрошете сиренето и започваме. Може да ви се струва твърде сложно за
една баница,но това не е обикновена баница. Вземете една кора, с лъжица артистично разхвърляйте малко плънка и сирене и навиваме на руло и започваме да редим една вита баничка и така до края. Остава доста плънка, разпределете я хубаво отгоре. Печем на нормално ниво /разбира се всеки знае кое е нормално за неговата фурна/ за моята е второ, около 45 минути. Ако всичко е минало добре си хапнете една пухкава и сочна баница!
Да ви е сладко!