Много отдавна не съм публикувала нещо соленичко, обаче правим почивка от десертите, поне за малко, трябва да влезем във форма, евентуално, но не задължително и това е другото, което обичам да правя и почти ми е традиция в неделя сутрин закуската да е баница.
..., а тази е просто много, много вкусна и не можех да не я споделя с вас. Преди седмица бях в Силистра и разбира се като се връщам от там съм натоварена с чанти, сакове и прочие, да не вземем да останем гладни случайно, мисля че всички ме разбрахте много добре какво имам в предвид и наред с всичко имаше и торбичка с лапад, който седя в хладилника няколко дни и съдбата му беше решена, на баница.
Мисля, че няма какво да обяснявам за един много дълъг списък с рецепти, които чакат някой ден да им обърна внимание, тази беше една от многото и е отбелязана вече с ченгелче.
Вита баница с лапад!
Продукти:
източник Бон Апети
1 пакет кори
150-200 г лапад
150 г зелен лук
1 пак. краве масло
3-4 яйца
300 г сирене
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
Подготвяме тава намазана с масло и включваме фурната на 200 градуса.
Почистеният и нарязан лук се задушава за кратко и към него се добавя лапада, оставя се на котлона още за минута се оставя на страна да изстине.
След като изстине се добавя към разбитите яйца, кисело мляко, сода и сирене.
Всяка кора се маже с разтопено масло и се слага от плънката, завива се на руло и се подрежда в тавата и така с всички останали.
Отгоре намазах с останалото масло, което смесих с няколко капки олио.
Печем 20 минути.
Да ви е сладко и ароматно! Честит петък!
..., а тази е просто много, много вкусна и не можех да не я споделя с вас. Преди седмица бях в Силистра и разбира се като се връщам от там съм натоварена с чанти, сакове и прочие, да не вземем да останем гладни случайно, мисля че всички ме разбрахте много добре какво имам в предвид и наред с всичко имаше и торбичка с лапад, който седя в хладилника няколко дни и съдбата му беше решена, на баница.
Мисля, че няма какво да обяснявам за един много дълъг списък с рецепти, които чакат някой ден да им обърна внимание, тази беше една от многото и е отбелязана вече с ченгелче.
Вита баница с лапад!
Продукти:
източник Бон Апети
1 пакет кори
150-200 г лапад
150 г зелен лук
1 пак. краве масло
3-4 яйца
300 г сирене
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
Подготвяме тава намазана с масло и включваме фурната на 200 градуса.
Почистеният и нарязан лук се задушава за кратко и към него се добавя лапада, оставя се на котлона още за минута се оставя на страна да изстине.
След като изстине се добавя към разбитите яйца, кисело мляко, сода и сирене.
Всяка кора се маже с разтопено масло и се слага от плънката, завива се на руло и се подрежда в тавата и така с всички останали.
Отгоре намазах с останалото масло, което смесих с няколко капки олио.
Печем 20 минути.
Да ви е сладко и ароматно! Честит петък!
Чудесна е, толкова апетитно изглежда! И аз имам една торбичка лапад в хладилника и стои там почти цяла седмица, та ми даваш добра идея за съботата :)).
ОтговорИзтриванеХубав петъчен ден!
О, веднага я използвай, че ще се развали! Поздрави и страхотен уикенд!
ИзтриванеО, много е хубава тази баница! Толкова вкусно изглежда! Толкова ми се иска да направя и аз такава, но се опасявам, че децата ще я подминат с подозрение и ще трябва да си я ям сама. Записвам си я за случай, в който имам подкрепление. Много усмихнат ден ти желая!
ОтговорИзтриванеТи направи, а пък ще ги видя като им замирише! Поздрави!
ИзтриванеОбичам всичко с лапад, включително и баница!
ОтговорИзтриванеЧудесна е станала!
Хубав петък!
Дани, благодаря! Поздрави и хубави почивни дни!
ИзтриванеПавлинче,същото е положението и при мен с торбичките ,но ги нося от Пловдив.И аз си имам прибрано пакетче лапад във фризера и ще направя тази баничка.Тези сладури от бон апети са ми любимци и много от рецептите съм ги правила.
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Благодаря, Живе! Бон Апети и аз много ги харесвам!
ИзтриванеДа си дойдем на думата бих казала,Линче!Баница ли е очите ми светват лакомо,а с лапад направо ми причини стомашни терзания,особено както съм на една гола ябълка тази сутрин :)!
ОтговорИзтриванеЧудна е и как хубаво навита,много ми хареса!
Хубав петък и приятни почивни дни!
Роси, много ме развесели! Поздрави и прекрасни събота и неделя!
ИзтриванеЧудничка е , Павлинка!
ОтговорИзтриванеМного си падам по баници със зеленилки, но незнайно защо на мен не ми се получават добре. Твоята направо ще я сънувам.
Прегръдки и пожелания за хубав уикенд!
Е, не мога да повярвам да го кажеш ти! Прегръдка и от мен!
ИзтриванеПавлинка, мнго ти е хубава баница, но утре сутрин ще се направя, че не съм я видяла, защото така ще ми се прииска такава за закуска, а няма да имам- не че ме мързи, но сега в 21 часа лапад няма откъде да намеря;)
ОтговорИзтриванеИ аз като теб, уж ще влизам във форма, но не на всяка цена и като се познавам, по вероятно е да излезна;)))
Ако ти е останала една Силистра, мога и аз да отксачам дотам да товаря торби;)))
Хубав уикенд!
Марте, не зная какво ще правя с тая моя форма, обаче пусто като не мога да стоя гладна! Хубав уикенд и на теб!
ИзтриванеМного добре изглежда баницата, нямам мира додето не направя подобна, а за съжаление употребих лапада....Но в неделя ще набера и на нея ще дойде ред, а уж мислех да мина на ограничителен диетичен режим.....
ОтговорИзтриванеТочно и аз за някакъв такъв режим говорех, но не би! Поздрави!
Изтриванеооох не съм опитвала баница с лапад,но твоята е направо неустоима ммм
ОтговорИзтриваневзимам си парченце и ти желая хубава събота
поздрави
Изглежда неустоимо вкусно!
ОтговорИзтриванеЧудна баничка!!!А за сладките ти изкушения спор няма- неустоими са !
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря, мили момичета винаги ме радвате! Поздравявам ви!
ИзтриванеКаква вкусотия има пак тук?! Страхотна е, Павлинка, но изобщо не влияе добре на моите опити за влизане във форма ;))
ОтговорИзтриванеЗори, благодаря! Поздрави!
ИзтриванеИзглежда много вкусна!
ОтговорИзтриванеПоздрави:)
Благодаря, мила! Прегръдка!
ИзтриванеМили момичета-големи и още по големи! Здравейте! ТАЗИ БАНИЦА Е СТРАХОТНА! Както с пресен лапад ,така и с замразен! Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Нели, радвам се, че ти е харесала рецептата. Поздрави от мен!
ИзтриванеБлагодаря за хубавата рецепта,започвам веднага да я притотвя.Хубав ден
ОтговорИзтриване