петък, 4 май 2012 г.

Вита баница с лапад!

    Много отдавна не съм публикувала нещо соленичко, обаче правим почивка от десертите, поне за малко, трябва да влезем във форма, евентуално, но не задължително и това е другото, което обичам да правя и почти ми е традиция в неделя сутрин закуската да е баница.




    ..., а тази е просто много, много вкусна и не можех да не я споделя с вас. Преди седмица бях в Силистра и разбира се като се връщам от там съм натоварена с чанти, сакове и прочие, да не вземем да останем гладни случайно, мисля че всички ме разбрахте много добре какво имам в предвид и наред с всичко имаше и торбичка с лапад, който седя в хладилника няколко дни и съдбата му беше решена, на баница.




    Мисля, че няма какво да обяснявам за един много дълъг списък с рецепти, които чакат някой ден да им обърна внимание, тази беше една от многото и е отбелязана вече с ченгелче.




    Вита баница с лапад!
  
     Продукти:
      източник Бон Апети


    1 пакет кори
    150-200 г лапад
    150 г зелен лук
    1 пак. краве масло
    3-4 яйца
    300 г сирене
    1 ч.ч. кисело мляко
    1/2 ч.л. сода бикарбонат


    Подготвяме тава намазана с масло и включваме фурната на 200 градуса.
    Почистеният и нарязан лук се задушава за кратко и към него се добавя лапада, оставя се на котлона още за минута се оставя на страна да изстине.
    След като изстине се добавя към разбитите яйца, кисело мляко, сода и сирене.
    Всяка кора се маже с разтопено масло и се слага от плънката, завива се на руло и се подрежда в тавата и така с всички останали.
    Отгоре намазах с останалото масло, което смесих с няколко капки олио.
    Печем 20 минути.






     Да ви е сладко и ароматно! Честит петък!

27 коментара:

  1. Чудесна е, толкова апетитно изглежда! И аз имам една торбичка лапад в хладилника и стои там почти цяла седмица, та ми даваш добра идея за съботата :)).
    Хубав петъчен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, веднага я използвай, че ще се развали! Поздрави и страхотен уикенд!

      Изтриване
  2. О, много е хубава тази баница! Толкова вкусно изглежда! Толкова ми се иска да направя и аз такава, но се опасявам, че децата ще я подминат с подозрение и ще трябва да си я ям сама. Записвам си я за случай, в който имам подкрепление. Много усмихнат ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ти направи, а пък ще ги видя като им замирише! Поздрави!

      Изтриване
  3. Обичам всичко с лапад, включително и баница!
    Чудесна е станала!
    Хубав петък!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, благодаря! Поздрави и хубави почивни дни!

      Изтриване
  4. Павлинче,същото е положението и при мен с торбичките ,но ги нося от Пловдив.И аз си имам прибрано пакетче лапад във фризера и ще направя тази баничка.Тези сладури от бон апети са ми любимци и много от рецептите съм ги правила.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Живе! Бон Апети и аз много ги харесвам!

      Изтриване
  5. Да си дойдем на думата бих казала,Линче!Баница ли е очите ми светват лакомо,а с лапад направо ми причини стомашни терзания,особено както съм на една гола ябълка тази сутрин :)!
    Чудна е и как хубаво навита,много ми хареса!
    Хубав петък и приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, много ме развесели! Поздрави и прекрасни събота и неделя!

      Изтриване
  6. Чудничка е , Павлинка!
    Много си падам по баници със зеленилки, но незнайно защо на мен не ми се получават добре. Твоята направо ще я сънувам.
    Прегръдки и пожелания за хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, не мога да повярвам да го кажеш ти! Прегръдка и от мен!

      Изтриване
  7. Павлинка, мнго ти е хубава баница, но утре сутрин ще се направя, че не съм я видяла, защото така ще ми се прииска такава за закуска, а няма да имам- не че ме мързи, но сега в 21 часа лапад няма откъде да намеря;)
    И аз като теб, уж ще влизам във форма, но не на всяка цена и като се познавам, по вероятно е да излезна;)))
    Ако ти е останала една Силистра, мога и аз да отксачам дотам да товаря торби;)))
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марте, не зная какво ще правя с тая моя форма, обаче пусто като не мога да стоя гладна! Хубав уикенд и на теб!

      Изтриване
  8. Много добре изглежда баницата, нямам мира додето не направя подобна, а за съжаление употребих лапада....Но в неделя ще набера и на нея ще дойде ред, а уж мислех да мина на ограничителен диетичен режим.....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно и аз за някакъв такъв режим говорех, но не би! Поздрави!

      Изтриване
  9. ооох не съм опитвала баница с лапад,но твоята е направо неустоима ммм
    взимам си парченце и ти желая хубава събота
    поздрави

    ОтговорИзтриване
  10. Изглежда неустоимо вкусно!

    ОтговорИзтриване
  11. Чудна баничка!!!А за сладките ти изкушения спор няма- неустоими са !
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, мили момичета винаги ме радвате! Поздравявам ви!

      Изтриване
  12. Каква вкусотия има пак тук?! Страхотна е, Павлинка, но изобщо не влияе добре на моите опити за влизане във форма ;))

    ОтговорИзтриване
  13. Изглежда много вкусна!


    Поздрави:)

    ОтговорИзтриване
  14. Мили момичета-големи и още по големи! Здравейте! ТАЗИ БАНИЦА Е СТРАХОТНА! Както с пресен лапад ,така и с замразен! Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Нели, радвам се, че ти е харесала рецептата. Поздрави от мен!

      Изтриване
  15. Благодаря за хубавата рецепта,започвам веднага да я притотвя.Хубав ден

    ОтговорИзтриване