Имам много дълъг списък с рецепти, които по някакъв или друг начин, с повод или без повод ще бъдат направени, но къде съм гледала досега и не съм направила това великолепие, как да обясня, че нещо толкова вкусно не съм хапвала много отдавна, то аромат, то сочно, то чудо! След такива суперлативи не зная дори още какво да ви напиша, но ще помисля...
Спечели ме с това, че в тестото има моята любима извара, канелата и орехите, които ако мога ще слагам навсякъде, добавих любимите си вкусове /в рецептата имаше карамфил и бахар, не ги обичам много/ и са с великолепна глазура и стават едни сочни, леле...
...., а колко лесно се правят, буквално във фурната се печеше баница и докато се изпече бях готова с кифлите, а дали са кифли то е спорно, кравайчета ли са, рулца ли, на мен ми харесва кифли и затова така си ги нарекох.
Как замириса в къщи, не мога да опиша,....изядохме ги!
Най-вкусните канелени кифлички!
Продукти:
идея FineCooking
3/4 ч.ч. извара
1/3 ч.ч. кисело мляко
1/4 ч.ч. захар
4 с.л. краве масло
1 с.л. ванилов екстракт
2 ч.ч. брашно+малко за доизмесване
1 с.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/4 ч.л. сол
Загряваме фурната на 180 градуса.
Подготвяме форма за печене, обилно намазана с масло.
Смесваме извара, кисело мляко, масло, захар и ванилия и разбиваме за много кратко с миксер.
Пресяваме заедно брашно, бакпулвер, содата и солта, смесваме с другите съставки.
Месим с ръце много леко, получава се леко лепково, изсипваме на набрашнен плот и месим докато стане меко и еластично.
Разточваме на правоъгълник.
За плънката:
2/3 ч.ч. кафява захар
1 1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. сушени лимонови корички
1/4 ч.л. джинджифил
1 ч.ч. нарязани орехи
2-3 с.л. краве масло-разтопено
Смесваме захарта и подправките.
Разточения лист намазваме с масло и посипваме със захарта и подправките, разсипваме равномерно орехите и завиваме на стегнато руло.
Нарязваме на 12-14 части. Подреждаме в тавичка и печем 25 минути до леко порозовяване.
След като леко изстинат, вадим от тавата и заливаме със сироп.
За глазурата:
1/3 ч.ч. пудра захар
3-4 с.л. прясно мляко
1 ч.л. ванилов екстракт
Смесваме всички продукти и бъркаме интензивно докато захарта се стопи, аз използвах по-малко захар за да стане по-рядко, но ако обичате да е по-сладко количеството на захарта може да се увеличи.
Поливаме обилно.
Сочно а...
Добър апетит!
Спечели ме с това, че в тестото има моята любима извара, канелата и орехите, които ако мога ще слагам навсякъде, добавих любимите си вкусове /в рецептата имаше карамфил и бахар, не ги обичам много/ и са с великолепна глазура и стават едни сочни, леле...
...., а колко лесно се правят, буквално във фурната се печеше баница и докато се изпече бях готова с кифлите, а дали са кифли то е спорно, кравайчета ли са, рулца ли, на мен ми харесва кифли и затова така си ги нарекох.
Как замириса в къщи, не мога да опиша,....изядохме ги!
Най-вкусните канелени кифлички!
Продукти:
идея FineCooking
3/4 ч.ч. извара
1/3 ч.ч. кисело мляко
1/4 ч.ч. захар
4 с.л. краве масло
1 с.л. ванилов екстракт
2 ч.ч. брашно+малко за доизмесване
1 с.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/4 ч.л. сол
Загряваме фурната на 180 градуса.
Подготвяме форма за печене, обилно намазана с масло.
Смесваме извара, кисело мляко, масло, захар и ванилия и разбиваме за много кратко с миксер.
Пресяваме заедно брашно, бакпулвер, содата и солта, смесваме с другите съставки.
Месим с ръце много леко, получава се леко лепково, изсипваме на набрашнен плот и месим докато стане меко и еластично.
Разточваме на правоъгълник.
За плънката:
2/3 ч.ч. кафява захар
1 1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. сушени лимонови корички
1/4 ч.л. джинджифил
1 ч.ч. нарязани орехи
2-3 с.л. краве масло-разтопено
Смесваме захарта и подправките.
Разточения лист намазваме с масло и посипваме със захарта и подправките, разсипваме равномерно орехите и завиваме на стегнато руло.
Нарязваме на 12-14 части. Подреждаме в тавичка и печем 25 минути до леко порозовяване.
След като леко изстинат, вадим от тавата и заливаме със сироп.
За глазурата:
1/3 ч.ч. пудра захар
3-4 с.л. прясно мляко
1 ч.л. ванилов екстракт
Смесваме всички продукти и бъркаме интензивно докато захарта се стопи, аз използвах по-малко захар за да стане по-рядко, но ако обичате да е по-сладко количеството на захарта може да се увеличи.
Поливаме обилно.
Сочно а...
Добър апетит!
Даааа.....сочничко Павлинка, много даже!
ОтговорИзтриванеА така както си описала аромата им и вкуса им, направо ме спечели за последовател:)да не казвам как ми въздействаха пък фотосите ти!
Много си убедителна да знаеш:)
Много интересно тесто! Извара, сода, кисело мляко, а сладко и ароматно! Ще опитам. Сигурно и на нас ще ни харесат. Поздрави!
ОтговорИзтриванеИзглеждат перфектно! Като чета рецептата и гледам апетитните снимки, това "най-..." много им приляга. Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеЗаписана е рецептата. Доста вкусно и интересно изглежда,трябва да се пробва.Поздрави!
ОтговорИзтриванеДааа, сочно! Великолепно изглеждат, Павлинка!
ОтговорИзтриванеСлед такава презентация, определено влизат в моя списък :)
Поздрави!
Εхааа,страшни рулца,Павлинче-направо да омете човек цялата тава.
ОтговорИзтриванеХубав ден ти желая!
Любими!Чудесни!
ОтговорИзтриванеА как само обичам теста, които не втасват.Идеални!!!Вярвам ти , че са вкусни и направо утре ги правя на децата в занималнята.
ОтговорИзтриванеХубава вечер , Павлинка!
Еха, направо си отнасям едно парченце. Склонна съм да повярвам, че са най-вкусните канелени кифлички, Павлинче! Страхотни снимки! :)
ОтговорИзтриванеПавлинка, страхотия са тези кифличко-рулца :)) Грабвам няколко виртуално и пак така си ги похапвам.
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Павлинка, не съм правила рулцата със сода!
ОтговорИзтриванеИнтересно е тестото, а резултатът е перфектен!
Усещам и аромата!
Поздрави и хубаво настроение!
Великолепни са, Павлинка! Аз имам подобна рецепта за точно този тип кифлички и й се каня от миналата година, че толкова изкушаващо изглеждат. Канела+орехи=съвършено съчетание, ама хич нямам ентусиазъм за точене и месене :-)
ОтговорИзтриванеСервизът за кафе има много приятно романтично излъчване...
Поздрави от мен
Линка, от това канелено съвършенство мога да изям сама цяла тава :) Най-често изневерявам на шоколада точно с нещо такова с много канела и орехи :) Прегръдка!
ОтговорИзтриванеСтрахотни кифлички. Направо ми замириса на канела и на Коледа :)
ОтговорИзтриванеХубав ден!
След толкова суперлативи остана ли и аз какво да кажа,я?За кифличките е видно и ясно,че са страхотни,но и снимките много помагат,разкошни са!
ОтговорИзтриванеСега,признавам,че този захарен сироп бих го пропуснала,обаче пък от кифлички с изварено тесто и любимата канела не се отказвам ни най малко!Адски вкусни са ти станали!
Прегръдка и хубава неделя,Линка!
Толкова си ги нахвалила, че не знам какво да добавя. Обичам изварените теста и дъха на канела и джинджифил.Перфектно съчетание и много вкусни снимки!
ОтговорИзтриванеХубав и усмихнат ден!
Ооооо направо усетих аромата им! СТРАХОТНИ!!!!!
ОтговорИзтриванеПрегръщам те!
Всичко изглежда перфектно, за което поздравления!
ОтговорИзтриванеСамо едно доуточнение - орехите една чаена лъжица или една чаена чаша са? Лъжица ми се струва твърде малко, на снимките са по-обилни.
О, благодаря за забележката, разбира се чаша, веднага се поправям! Надявам се да ви харесат! Поздрави за мен!
Изтриване