вторник, 21 февруари 2012 г.

Мини хот-дог!

    Бързам да публикувам всичко, което приготвям, хем да съм малко повече активна, хем да не забравям рецептите /защото и това ми се е случвало/ и не на последно място да се виждам с вас!
     Неделя ми е най-любимият ден, не заради това, че почивам, заради това, че имам време за всички неща, които обичам да правя, а именно да сготвя, да гледам някой хубав филм, да изляза навън и да направя една хубава разходка или просто да мързелувам.


    Ето тези минита бяха за закуска миналата неделя, а всъщност аз обичам да приготвям закуска, особено ако мога да стана малко по-рано, аромата на неделната утрин ми е много любим.


    Противно на много от мненията аз обичам кренвирши, не всякакви, но определени марки и видове са ми любими и тези малки хапки станаха ароматни, отгоре с невероятно хрупкава коричка и за съжаление свършиха много бързо.


    Идеята е от един много любим блог, от който могат да се научат много неща за една друга култура и за една друга кухня и съм си набелязала доста неща от там, ще видим кога ще им дойде редът.


    Мини хот-дог!

     Продукти:
       адаптирано от: Provereni recepti.Cooks and Bakes

    6 кренвирша
    400 г брашно
    1/2 кубче прясна мая
    1 ч.л. сол
    1/2 ч.л. захар
    125 мл топло мляко
    100 мл топла вода
    100 г масло /разтопено/ 

    1 яйце /за намазване/
    сусам

 
    
    Нарязваме кренвиршите така, че да получим 18 малки парчета.
    В топлото мляко и захарта разтваряме маята, покриваме и оставяме настрана за 15 минути.
    Пресяваме брашното заедно със солта в подходяща купа.
    След като е готова маята заедно с другите продукти добавяме към брашното и омесваме меко и еластично тесто.
    Оставяме да втаса докато удвои обема си.
    След като тестото втаса го разточваме на квадратен лист и изрязваме краищата за да изравним формата.
    Режем на тънки ленти, съответно 18 броя.
    Увиваме всеки кренвирш с лента тесто.
    Оставяме ги за 15 минути да втасат, мажем отгоре с разбито яйце, посипваме със сусам.
     Печем на предварително нагрята фурна на 180 градуса, докато леко се зачервят.




     ... и хапваме докато са топли!




    ... дано ви е вкусно!

23 коментара:

  1. Павлинка,
    изглеждат много апетитно и аз макар да не харесвам никак вкусът на кренвирши от дете още, съм склонна да се пресегна към тези пухчета;)
    Иначе и аз обичам неделя сутрин, ама кога ли ще помързелувам в неделя, още не е ясно:)
    Лека нощ;)!

    ОтговорИзтриване
  2. Павлинче, жестоки са и хот - доците и снимките! Ще направя и аз някой ден.

    Кремвиршите винаги ги свързвам с лятото, когато взимахме по един с топъл хляб и домат и това ни беше яденето. Много обичахме такива сухи храни, то и дедето е така, пък аз сега му се ядосвам , че не искало да яде :)))

    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не му се карай на този сладур, давай от време на време такива закуски, а пък да видим тогава! Прегръдка!

      Изтриване
  3. И на мен много ми харесват! Правила съм само с бутер тесто. Знаеш ли тези ми напомнят за едни закуски от едно време, които много обичах, "Балатон". Ще си ги запиша задължително! Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И на мен точно на тези закуски ми заприличаха отначало и с бутер са страхотни! Поздрави!

      Изтриване
  4. Страхотни са! Отдавна не съм ги правила, добре че ми припомни!

    ОтговорИзтриване
  5. Много са красиви!
    Моята дъщеря много обича кренвиршки (като всяко дете ;) Трябва да опитам да й направя някой път.

    ОтговорИзтриване
  6. Павлинче , вижда се че тая неделя не си мързелувала :)....прекрасни са кремвиршките ти ,а снимките много красиви и вкусни ! И как майсторски си нарязала лентите , голямо браво от мен !
    Хубав следобед !

    ОтговорИзтриване
  7. Mного са красиви :) Ще ги направя и бих поръсила с малко шарена сол :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зори, благодаря, е как не се сетих, много обичам миризмички!

      Изтриване
  8. Е,браво!Тъкмо щях да си поискам няколко и ти обяви,че свършили :) .
    И как иначе,направо са трепач,Павлинче!
    И аз обичам вкуса на кренвирш,определени марки,но вече толкова съм предубедена,че ги ям с презумцията,че бог знае какво има вътре :).
    Ама то с кое ли вече не е така....
    Много добре са станали и толкова еднакви,личи си,че да правиш закуска ти е много на сърце!

    Усмихнат ден,мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, благодаря! Няма значение кое с какво е важно е да е вкусно! Поздрави!

      Изтриване
  9. Мисля,че писах положителния си коментар,но нещо не го виждам.Ще повторя пак-уникални са и снимките още повече!Павлинче,благодаря за рецептата-ще се възползвам от нея!Без значение марката кренвирши,закуската си струва правенето.
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Живе, благодаря ти! Да ти кажа и моите коментари понякога изчезват, но аз зная че винаги е добро чувството! Поздрави!

      Изтриване
  10. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  11. Павлинче, закуските изглеждат мнооого апетитно, още тази неделя ще направя :),БЛАГОДАРЯ ЗА СТРАХОТНАТА РЕЦЕПТА :*

    ОтговорИзтриване
  12. Павлинче, чудесни са! Вземам си един за закуска :)

    ОтговорИзтриване
  13. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  14. Супер са, сега са във фурната и нямам търпение да станат готови. Благодаря за хубавата рецепта :)

    ОтговорИзтриване