Баница като баница, получи се много добре, та викам си, да взема да я запиша, че ще я забравя, защото историята познава точно няколко забравени рецепти, та мога да се ореантирам вече само по снимка, но надали ще се сетя всичко, което съм сложила вътре, но няма нищо. Не е голяма загуба ще направим нови и ето затова пиша докато е време, че сега има праз и сега се сещам, имам и една супа-жестока , а пък имам още натрупани рецепти, само снимки колко не показани, то чудо голямо е при мен, все нещо не ми достига, пак съм се хванала със сто неща, че ще видим кое до къде ще го докарам.
Баница с праз и джоджен!
Продукти:
500 г кори за баница
4 яйца
400 мл прясно мляко
1 ч.л. сода бикардонат
1 ч.л. сол
1 голям стрък праз
2-3 с.л. извара
150 г натрошено сирене
1 с. л. сух джоджен
125 г краве масло
Загряваме фурната на 180 градуса.
Разтапяме маслото, като отделим няколко супени лъжици за намазване и задушаване, оставяме настрана.
Нарязваме стръка праз на тънки шайби и задушаваме в 2 с.л. масло, когато омекне поръсваме с джоджена, добавяме изварата и сиренето.
В дълбока купа разбиваме яйцата, добавяме прясното мляко, в което сме разтворили содата и солта.
Задушения праз добавяме към млечната смес и накрая е маслото.
Подготвяме тавичка намазана с масло.
Върху всяка кора сипваме от сместа и завиваме на руло, поставяме в тавата като навиваме рулата от вътре навън. Така повтаряме докато се напълни цялата тава.
Намазваме с масло, печем около 35-40 минути.
*от тази смес направих една голяма и една малка баница
Да ви е сладко!
Баница с праз и джоджен!
Продукти:
500 г кори за баница
4 яйца
400 мл прясно мляко
1 ч.л. сода бикардонат
1 ч.л. сол
1 голям стрък праз
2-3 с.л. извара
150 г натрошено сирене
1 с. л. сух джоджен
125 г краве масло
Загряваме фурната на 180 градуса.
Разтапяме маслото, като отделим няколко супени лъжици за намазване и задушаване, оставяме настрана.
Нарязваме стръка праз на тънки шайби и задушаваме в 2 с.л. масло, когато омекне поръсваме с джоджена, добавяме изварата и сиренето.
В дълбока купа разбиваме яйцата, добавяме прясното мляко, в което сме разтворили содата и солта.
Задушения праз добавяме към млечната смес и накрая е маслото.
Подготвяме тавичка намазана с масло.
Върху всяка кора сипваме от сместа и завиваме на руло, поставяме в тавата като навиваме рулата от вътре навън. Така повтаряме докато се напълни цялата тава.
Намазваме с масло, печем около 35-40 минути.
*от тази смес направих една голяма и една малка баница
Да ви е сладко!
Инка, тези 10 с.л. са около 140 г масло :)
ОтговорИзтриванеИ нещо не ми излиза сметката :)
Баницата изглежда чудесно!
Усмивки през новата седмица!
Права си като мярка е така, но като се разтопи маслото аз измерих с обикновена лъжица, но може би звучи объркващо, сега ще го променя!
ИзтриванеЖестока баница! По същия начин правим вкъщи и обикновена баница с яйца и сирене. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря, Свет! Прегръщам те!
ИзтриванеПредставям си аромата от джоджена който обожавам, а като ти гледам снимките направо ... жестока си!
ОтговорИзтриванеХич даже не се кахъри,че имаш отлежаващи снимки и рецепти,нали знаеш,че в това отношение не си сама :)) .
ОтговорИзтриванеА блогът е преди всичко от полза за собственика си,та супер е,че записа тази толкова апетитна баница,Линче!И аз така гледам да записвам,та после как ми е лесно като ми потрябва.Чудесна,сочна,ухаеща на уют-обичам всякакви баници и твоята веднага ми легна на сърце !Прегръдка!
Толкова е апетитна! Виж джоджен не съм слагала и ще опитам.
ОтговорИзтриванеЧудесни снимки,Лина!
много обичам и праз и джоджен :) баницата е страхотна!
ОтговорИзтриванеИ на мен много ми хареса, с джоджен !
ОтговорИзтриванеА думите преди рецептата все едно аз съм ги писала:)))
Поздрави!
Павлинка,тази твоя баница изглежда мноооого вкусна!С айрянче бих си я хапнала,ако метнеш едно парче насам ;) Прегръдки!
ОтговорИзтриванеИзглежда много вкусна, Павлинка. Обичам праз, а и баници обичам, дори имам един пакет отворени кори. Ще взема да я направя за довечера.
ОтговорИзтриванеУсмихната седмица.
Прегръдки.
Линче, имам абсолютно всички продукти за това изкушение, дано намеря време, че и аз нещо хич не смогвам напоследък. Прегръдка!
ОтговорИзтриванеХайде да намеря само малко време и ще ти покажа как се получи при мен, Поли. Нямаше начин да не я опитам изглежда неустоимо и наистина препоръчвам, който не е опитал баничката, не се колебайте :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Баницата ли да хваля, снимките ли, ще започна от теб:)! неустоима е тази баничка, разкош! Поздрави!
ОтговорИзтриване