Добро утро на всички! Както са казали хората, денят започва най-добре със закуска, та заповядайте да хапнем заедно. Тутманик ли е точно , не зная, но долу-горе на това заприлича като излезе от фурната, без яйца, много хубаво тесто се получи, много маслено! Няма да ми откажете по-парченце с много черешово сладко!
Многолистен тутманик!
Продукти:
За тестото:
350-400 г бяло брашно
1 пак. суха мая Dr. Oetker
щипка захар
1/2 ч.л. сол
130 г маргарин или масло
1/2 ч.ч. вода
За плънката:
100 г сирене
400 г извара Olimpus
В кухненски робот слагаме брашното, маята, солта и захарта, завъртаме няколко оборота за да се смесят добре.
В съд подходящ за микровълнова печка поставяме маргарина и водата и затопляме за около минута и половина на висока степен, разбъркваме добре.
Започваме да наливаме топлата течност към брашното и бъркаме докато се образува топка.
Изсипете готовото тесто на плота и доумесете, тестото трябва да е топло и много маслено, не добавяйте брашно ако не е необходимо.
Готовото тесто се разделя на 8 топки, оставяме на страна за 10 минути.
През това време намазваме с мазнина тавичка с големина 20/30 см.
Разточваме една от топките с големината на тавичката, колкото тънко можете, поставяме в тавичката и слагаме от плънката, така процедираме с останалите топки и плънка.
Разрязваме на квадрати и покриваме със свежо фолио.
Оставяме да втаса за около 45 минути.
Загряваме фурната на 180 градуса.
Тутманика се надига много малко при втасването, но при печенето се надува доста.
Поставяме тавичката в напълно загрята фурна и печем около 45 минути или до суха клечка.
...и да ви разкажа какво се случва в средата на снимковия процес, снимам си аз и както си снимам събарям една от дъските, която пада върху буркана с черешовото сладко, буркана пада на земята и изпръсква половин стена, хладилника, пода и още един куп неща, представяте ли си, красивата ми боя на стената кафе-лате с черешови отблясъци. Смехът беше голям и в крайна сметка се получи това.
Приказен неделен ден!
Многолистен тутманик!
Продукти:
За тестото:
350-400 г бяло брашно
1 пак. суха мая Dr. Oetker
щипка захар
1/2 ч.л. сол
130 г маргарин или масло
1/2 ч.ч. вода
За плънката:
100 г сирене
400 г извара Olimpus
В кухненски робот слагаме брашното, маята, солта и захарта, завъртаме няколко оборота за да се смесят добре.
В съд подходящ за микровълнова печка поставяме маргарина и водата и затопляме за около минута и половина на висока степен, разбъркваме добре.
Започваме да наливаме топлата течност към брашното и бъркаме докато се образува топка.
Изсипете готовото тесто на плота и доумесете, тестото трябва да е топло и много маслено, не добавяйте брашно ако не е необходимо.
Готовото тесто се разделя на 8 топки, оставяме на страна за 10 минути.
През това време намазваме с мазнина тавичка с големина 20/30 см.
Разточваме една от топките с големината на тавичката, колкото тънко можете, поставяме в тавичката и слагаме от плънката, така процедираме с останалите топки и плънка.
Разрязваме на квадрати и покриваме със свежо фолио.
Оставяме да втаса за около 45 минути.
Загряваме фурната на 180 градуса.
Тутманика се надига много малко при втасването, но при печенето се надува доста.
Поставяме тавичката в напълно загрята фурна и печем около 45 минути или до суха клечка.
...и да ви разкажа какво се случва в средата на снимковия процес, снимам си аз и както си снимам събарям една от дъските, която пада върху буркана с черешовото сладко, буркана пада на земята и изпръсква половин стена, хладилника, пода и още един куп неща, представяте ли си, красивата ми боя на стената кафе-лате с черешови отблясъци. Смехът беше голям и в крайна сметка се получи това.
Приказен неделен ден!
Как бих отказала на такова съвършвнство? За нищо на света :) Звучи и изглежда ама адски вкусно :)
ОтговорИзтриванеГрабвам си парченце и тичам на разходка :)
А на теб Павлинка ... усмихната неделя :)
Павлинка, нищо, вече ще е по-интересна стената. ;)
ОтговорИзтриванеА за тутманика и поканата... Че как ще ти откажем, може ли да ти се откаже на теб! Прекрасен ти се е получил, де да имах сега парченце... Прегръдки от мен! :)
Поли, тутманик без сладко за гарнитура, все едно не е тутманик :). Ама как ме уцели с тази комбинация, направо нямам думи! Виртуално закусвам, реално умирам от глад, благодарение на разкошните ти снимки! Ще го направя някой ден.
ОтговорИзтриванеПоздрави и прегръдки! Пълен да е денят ти!
Инка, така ухае на масло, че е грехота да не закусиш!
ОтговорИзтриванеИ това апетитно черешово сладко....
Съжалявам за декорацията на стената,
но това са рисковете на професията :)
Прегръдка и хубава неделя!
Браво,Павлинче!Закуска мечта!
ОтговорИзтриванеЛинче,то без инциденти не минава,надявам се да се е изчистила стената,а тутманика е невероятен!Представям си как ухае-божествено!Ех,ама съвсем ми прегладня :) .Прегръдка и хубава нова седмица!
ОтговорИзтриванеИнтересен тутманих, бих си хапнала парченце с удоволствие.
ОтговорИзтриванеЛинка, не мога да пропусна тази вкусотия ... отдавна не съм месила и много ме изкушаваш :) А такива "инциденти" са си част от чара на готвенето ... Прегръдка!
ОтговорИзтриванеП.П. Гледах препоръчаният от теб филм ... мноооого like (ако трябва да се изразявам фейс-буукски :)
Добре си мислех да те оставя за сутринта, ама - не, любопитко в мен надделя и сега цяла нощ ще се въртя:))) страхотия е този тутманик! А иначе да знаеш, че ако ги няма приключенията, няма да ги има тези чудни публикации и снимки:))) Силни прегръдки, изкусителке!
ОтговорИзтриванеМного оригинално и вкусно тутманиче, Павлинка! Хареса ми това, че е без яйца!
ОтговорИзтриванеПоздрави!