понеделник, 23 февруари 2015 г.

Баница с праз и джоджен!

    Баница като баница, получи се много добре, та викам си, да взема да я запиша, че ще я забравя, защото историята познава точно няколко забравени рецепти, та мога да се ореантирам вече само по снимка, но надали ще се сетя всичко, което съм сложила вътре, но няма нищо. Не е голяма загуба ще направим нови и ето затова пиша докато е време, че сега има праз и сега се сещам, имам и една супа-жестока , а пък имам още натрупани рецепти, само снимки колко не показани, то чудо голямо е при мен, все нещо не ми достига, пак съм се хванала със сто неща, че ще видим кое до къде ще го докарам.



    Баница с праз и джоджен!

    Продукти:

    500 г кори за баница
    4 яйца
    400 мл прясно мляко
    1 ч.л. сода бикардонат
    1 ч.л. сол
    1 голям стрък праз
    2-3 с.л. извара
    150 г натрошено сирене
    1 с. л. сух джоджен
    125 г краве масло

    Загряваме фурната на 180 градуса.
    Разтапяме маслото, като отделим няколко супени лъжици за намазване и задушаване, оставяме настрана.
    Нарязваме стръка праз на тънки шайби и задушаваме в 2 с.л. масло, когато омекне поръсваме с джоджена, добавяме изварата и сиренето.
    В дълбока купа разбиваме яйцата, добавяме прясното мляко, в което сме разтворили содата и солта.
    Задушения праз добавяме към млечната смес и накрая е маслото.
    Подготвяме тавичка намазана с масло.
    Върху всяка кора сипваме от сместа и завиваме на руло, поставяме в тавата като навиваме рулата от вътре навън. Така повтаряме докато се напълни цялата тава.
    Намазваме с масло, печем около 35-40 минути.
    *от тази смес направих една голяма и една малка баница




    Да ви е сладко!
    

14 коментара:

  1. Инка, тези 10 с.л. са около 140 г масло :)
    И нещо не ми излиза сметката :)
    Баницата изглежда чудесно!
    Усмивки през новата седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Права си като мярка е така, но като се разтопи маслото аз измерих с обикновена лъжица, но може би звучи объркващо, сега ще го променя!

      Изтриване
  2. Жестока баница! По същия начин правим вкъщи и обикновена баница с яйца и сирене. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Представям си аромата от джоджена който обожавам, а като ти гледам снимките направо ... жестока си!

    ОтговорИзтриване
  4. Хич даже не се кахъри,че имаш отлежаващи снимки и рецепти,нали знаеш,че в това отношение не си сама :)) .
    А блогът е преди всичко от полза за собственика си,та супер е,че записа тази толкова апетитна баница,Линче!И аз така гледам да записвам,та после как ми е лесно като ми потрябва.Чудесна,сочна,ухаеща на уют-обичам всякакви баници и твоята веднага ми легна на сърце !Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  5. Толкова е апетитна! Виж джоджен не съм слагала и ще опитам.
    Чудесни снимки,Лина!

    ОтговорИзтриване
  6. много обичам и праз и джоджен :) баницата е страхотна!

    ОтговорИзтриване
  7. И на мен много ми хареса, с джоджен !
    А думите преди рецептата все едно аз съм ги писала:)))
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Павлинка,тази твоя баница изглежда мноооого вкусна!С айрянче бих си я хапнала,ако метнеш едно парче насам ;) Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  9. Изглежда много вкусна, Павлинка. Обичам праз, а и баници обичам, дори имам един пакет отворени кори. Ще взема да я направя за довечера.
    Усмихната седмица.
    Прегръдки.

    ОтговорИзтриване
  10. Линче, имам абсолютно всички продукти за това изкушение, дано намеря време, че и аз нещо хич не смогвам напоследък. Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  11. Хайде да намеря само малко време и ще ти покажа как се получи при мен, Поли. Нямаше начин да не я опитам изглежда неустоимо и наистина препоръчвам, който не е опитал баничката, не се колебайте :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  12. Баницата ли да хваля, снимките ли, ще започна от теб:)! неустоима е тази баничка, разкош! Поздрави!

    ОтговорИзтриване