Какво да е освен любимите ми палачинки! Наистина съм складирала доста рецепти за палачинки, класически, американски, френски, всички ги обичам! За разлика от многото, самата мисъл за аромата, който се носи из цялата къща и купчинката палачинки, която се получава ме изпълва с ентусиазъм и нямам нищо против да направя повечко, не ми тежи!
Този път рецептата е с айран, използвах за основа американските палачинки, които се правят с мътеница, но ние тук не разполагаме с такава, но който желае може да си направи сам, в една чаена чаша нискомаслено мляко се слага една супена лъжица ябълков оцет и се оставя настрана за около 15-20 минути, тоест пропорцията е ясна на 250 мл течност се слага 1 с.л. оцет.
Правила съм, не е нищо особено, така че замествам успешно с гъст айран и с получава много пухкаво и вкусно.
Така че, може да се каже, че това са американски палачинки.
Палачинки!
Продукти:
3 ч.ч. брашно
500-600 мл. гъст айран
4 яйца
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
мазнина за тигана
Разбиваме яйцата на пяна и добавяме постепенно айрана.
Пресяваме брашното заедно с бакпулвера, содата и солта и разбъркваме , няма проблем дори да останат бучки.
Тестото трябва да е малко по-гъсто, при необходимост добавяме брашно или в другият случай айран.
Сипваме с черпак в сгорещен тиган като внимаваме да не се разлее много в страни за да станат малки палачинки, затова тестото не трябва да е рядко.
Пържим докато сместа свърши и направим планина от палачинки.
Да ви е сладко!
Този път рецептата е с айран, използвах за основа американските палачинки, които се правят с мътеница, но ние тук не разполагаме с такава, но който желае може да си направи сам, в една чаена чаша нискомаслено мляко се слага една супена лъжица ябълков оцет и се оставя настрана за около 15-20 минути, тоест пропорцията е ясна на 250 мл течност се слага 1 с.л. оцет.
Правила съм, не е нищо особено, така че замествам успешно с гъст айран и с получава много пухкаво и вкусно.
Така че, може да се каже, че това са американски палачинки.
Палачинки!
Продукти:
3 ч.ч. брашно
500-600 мл. гъст айран
4 яйца
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
мазнина за тигана
Разбиваме яйцата на пяна и добавяме постепенно айрана.
Пресяваме брашното заедно с бакпулвера, содата и солта и разбъркваме , няма проблем дори да останат бучки.
Тестото трябва да е малко по-гъсто, при необходимост добавяме брашно или в другият случай айран.
Сипваме с черпак в сгорещен тиган като внимаваме да не се разлее много в страни за да станат малки палачинки, затова тестото не трябва да е рядко.
Пържим докато сместа свърши и направим планина от палачинки.
Да ви е сладко!
Павлинка, тъкмо обмислях каква да е закуската ни утре сутрин... Ето, че ти си готова с нея и няма какво повече да мисля, ами давай адреса и утре сутрин сме у вас. От мен сладкото - домашно, каквото си избереш. :)
ОтговорИзтриванеПалачинките са разкошни! Наистина от няколко дни си мисля да приготвя за закуска, но лееееко ме домързява. :)
Поздрави! Топла вечер!
Таничка без да те домързява много, запретвай ръкави тези са много лесни! Поздрави и от мен!
ИзтриванеПавлинче, изглеждат толкова вкусни, че с удоволствие бих си хапнала в момента! Наснимала си ги много красиво!
ОтговорИзтриванеПоздрави и успешен ден!
Благдаря, Пети! От теб комплимент за снимките звучи... уау! Поздрави!
ИзтриванеОбичаме палачинки във всичките им разновидности, а тези изглеждат толкова пухкави! Чудесни и много вкусни! Приятен ден!:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря! хубав ден и на теб!
ИзтриванеTолкова пухкави изглеждат и със сигурност много вкусни :)!
ОтговорИзтриванеХубав ден :)!
Ив, благодаря ти!
ИзтриванеЕдна от любимите ми закуски са палачинките :) Не съм правила с айрян, но трябва да се пробва. Сподели какво е сладкото :) Прегръщам те!
ОтговорИзтриванеПробвай, моля те ще ти харесат! Сладкото е от праскови! Прегръдка
ИзтриванеИ аз имам една такава купчинка с палачинки. Е, моите са традиционни.
ОтговорИзтриванеПавлинче, твоите изглеждат чудесно!
Поздрави :)
Благодаря, Ели! Всички палачинки са хубави, когато се правят за любими хора! Поздрави!
ИзтриванеЧудесни са! Много пухкави и апетитни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Хубав ден!
ИзтриванеИх,че са пухени,като одеялца!С кисело мляко и на мен май най-много ми харесват,Павлинче!
ОтговорИзтриванеЧудесни снимки отново!
Сърдечни поздрави и благодаря за неверятния и неочакван комплимент...ти знаеш кога :))!
Роси, мила си както винаги! Какъв комплимент то си е самата истина!
ИзтриванеТова беше нашата закуска днес! Много са вкусни, благодаря за рецептата! :)
ОтговорИзтриванеМного се радвам! Благодаря за доверието! Поздрави!
Изтриване